Δευτέρα, Δεκεμβρίου 31, 2007

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2007


CSS - Cansei De Ser Sexy Εγώ τα λεσβιακά συγκροτήματα (όσον αφορά την ηχητική προσέγγιση, δεν ξέρω αν είναι λεσβίες οι κοπέλες) τα απολαμβάνω


Ελπίζω να μην ξεχάσατε το A Weekend In The City των BLOC PARTY γιατί εγώ δεν το ξέχασα. Στην πεντάδα I am hunting for witches...


BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB - Baba 81 . Πρόκειται για πραγματική ροκ εν ρολ μπάντα ότι κι αν σημαίνει αυτό!


Είναι κρίμα η φωνούλα της BJORK να εξαντλείται με δίσκους όπως το Volta. Ήμαρτον ...


To Neon Bible των ARCADE FIRE είναι ένα πολύ καλό New Wave άλμπουμ περισσότερο στην παράδοση των Mission.


!!! - Myth Takes Στα τρία θαυμαστικά που είναι το όνομα του συγκροτήματος θα προσθέσω και τα δικά μου τρία θαυμαστικά για το Myth Takes.


Οι INTERPOL είναι το αγαπημένο μου συγκρότημα το τελευταίο διάστημα και γι αυτό σκοπεύω να τους συγχωρέσω το Our Love To Admire. Πολύ κατώτερο του Antics (2005) και του Turn On The Bright Lights (2004).


Καλύτερο του συνηθισμένου, κατώτερο του αναμενομένου. Θα ακουστεί το Me llaman calle


Beyond DINOSAUR Jr - Σα να μην πέρασε μια μέρα!!! Σταθερή αξία !!! Μέσα στην πεντάδα!!!


Δεν τρελάθηκα με το White Chalk. Πολυ υποτονικό και καλά θα κάνει η PJ HARVEY να επιμείνει στις μουσικές φόρμες της PATTY SMITH ή να επιστρέψει στο DRY


Στο ROOTS & ECHOES οι CORAL θυμίζουν sixties περισσότερο από ποτέ και ομολογώ ότι εμένα προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου. Μια χαρά


Ενα ακόμα σούπερ CD της χρονιάς (σίγουρα μέσα στην πεντάδα με τα καλύτερα" είναι το "Ww were dead before the ship even shank" των ODEST MOUSE. Απίστευτες συνθέσεις!


Οι Σουηδοί LCD SOUNDSYSTEM απο τα χαρακώματα της Ευρωπαικής alternative αντιστέκονται σθεναρά στο εμπορικό ροκ και παρουσιάζουν έναν ακόμα αξιοσημείωτο άλμπουμ SOUND OF SILVER.


ΤΟ "BECAUSE OF THE TIMES" EINAI - ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ- ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. Ζήτω οι PIXIES και οι KINGS OF LEON!


Oi BABYSAMPLES είναι μία μπάντα που θυμίζει έντονα αγγλική ποπ μπάντα, πράγμα φυσικό γιατί πρόκειται για αγγλική ποπ μπάντα. Μου αρέσουν πολύ τα Delivery & Carry On Up In The Morning. Ακούστε τους.


Οι HAPPY MONDAYS με το "Unkle Dysfactional" ξεκινούν την ιστορία από εκεί που την άφησαν στις αρχές των ninties και αυτό από μόνο του είναι κάπως απογοητευτικό καθώς έχουν περάσει δεκαπέντε χρόνια. Πάντως μια νύχτα που είχα αφήσει το σιντί να παίζει ξύπνησα και διαπίστωσα ότι το CD μου άρεσε πολύ. Σακατιλίκια!

Η SIOUXISIE SIOUX επανέρχεται στα μουσικά δρώμενα με ένα πολύ καλό άλμπουμ που, για καλή μας τύχη, ακολουθεί περισσότερο τα μουσικά μονοπάτια των BANSHEES παρά των CREATURES. Επιτέλους!





Ο Ian Brown παρουσιάζεται καλύτερος και με μεγαλύτερη διάρκεια στη σόλο καριέρα του. Στα βήματα του Morrissey δημιουργεί ένα ακόμα εξαιρετικό άλμπουμ που θα ακουστεί για ένα δύο χρόνια μέχρι να περάσει στην ιστορία. Το bonus σιντάκι είναι ενδεικτικό της έπαρσης των άγγλων τραγουδοποιών αυτής της κλάσης. Πέραν τούτων και το δίχως άλλο το "The World is yours" είναι από τα καλύτερα άλμπουμ του 2007.


Μετά το Gimme Fiction (2005) οι Spoon επανέρχονται με το δεύτερο κατά σειρά άλμπουμ τους. Παρά το παράξενο όνομα του CD (Ga Ga Ga Ga!!!) πιο ώριμοι, λυρικοί, ουσιαστικοί και με εμπνευσμένες συνθέσεις παρουσιάζουν ένα από τα πλέον ουσιαστικά άλμπουμ του 2007.


Τα έχουμε ξαναματαπεί, οι RADIOHEAD είναι σούπερ μπάντα. Δεν νομίζω να αφήσουν κάποια στιγμή τις συνθέσεις ολοκληρωμένων άλμπουμ και να επανέλθοουν στα τραγούδια οπότε όσοι νοσταλγείτε τους RADIOHEAD πριν το 1998 ξεχάστε το. Παρότι όμως το "IN RAINBOWS" αποτελεί σύνθεση ξεχωρίζουν κάποια κομμάτια όπως: το 15 step, bodysnatchers κ.α. ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ.


Το Progresive Rock των Zeros επιμένει και αν είναι να επιμένει με αλμπουμάρες όπως το "Centurys Before Love & War" ντεμπούτο των STARS OF TRACK AND FIELD πολύ καλά κάνει. ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ




Εντάξει το SYSTEM MAY FALL των ελλήνων GAD είναι το καλύτερο ξενόφωνο άλμπουμ της χρονιάς από ελληνικό σχήμα. Προερχόμενοι από τα σπλάχνα σχημάτων όπως οι NARROW PATHS και οι ATRIA οι GAD αποτελούν μία μεγάλη ελπίδα για το μέλλον της ελληνικής σκηνής. Παρόλο που η φωνή του Κώστα Αντωνιάδη είναι σούπερ το καλύτερο κομμάτι της συλλογής είνα, μακράν, το LESLIE στο οποίο συμμετέχει η Αποστολίνα Μαίη.
Σορι δεν έχω pic ....

2 Comments:

  1. Ανώνυμος said...
    alan01001
    euxaristoume pou mas kratas se epafh me to 8eo tou rock en roll
    Count_Zero said...
    Επονται και άλλα σιντί του 2007. Keep in touch

Post a Comment