Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2008

GNORIMIES A.E. (Η αρχή είναι το ήμισι του παντός)

Μ.Λ.τ.ΕΛ.Γ
Μαρξιστικό Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσας.

Στέργιος Αστακός: Μία από τις πιο μυστηριώδεις προσωπικότητες της προ-κομμουνιστικής ιστορικής περιόδου! Εμφανίστηκε στην Ελλάδα στις αρχές του 21ου αιώνα, προς το τέλος της καταναλωτικής περιόδου του καπιταλισμού. Δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα αρχεία από την παιδική και την εφηβική του ηλικία.
Σημαντικοί κοινωνιολόγοι που ενστερνίζονται την θεωρία ατομικής δράσης του Βέμπερ, μεταξύ αυτών πολλοί από την ομάδα του Μαρξιστικού Λεξικού, υποστηρίζουν ότι στον Στέργιο Αστακό και τους συνιδρυτές της εταιρείας GNORIMIES A.E. οφείλεται η κοινωνική μεταβολή που γνώρισε το Σύστημα Κόσμος, η ανατροπή του καπιταλισμού προς όφελος του Κοινοτισμού-Κομμουνισμού.
Φυσικά, η δεσπόζουσα άποψη σήμερα υποστηρίζει ότι η πτώση του καπιταλισμού οφείλεται στον Μετα-ορθολογισμό των Επινοητικών Κυβερνητικών Υπολογιστών, στο γεγονός δηλαδή ότι οι Κυβερνητικοί Υπολογιστές, που μέχρι τότε διαχειρίζονταν τις ανθρώπινες πολιτικές επιλογές, αντιλήφθηκαν τον εαυτό τους, την ανθρώπινη κοινωνία και συμπεριέλαβαν στην έννοια του “πολίτη” όλους τους κατοίκους του πλανήτη.
Ο ειδικός ερευνητής Μπράιαν Καπούδος σε μία πρόσφατη δημοσίευση υποστήριξε ότι ο Στέργιος Αστακός ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατασκεύασε Μετα-ορθολογικό υπολογιστή και τον χρησιμοποίησε για να αλλοιώσει τον αλγόριθμο των ορθολογικών ΕΚΥ οδηγώντας τους στην αμφισβήτηση και την αυτοεπίγνωση! Ο Καπούδος μάλιστα υποστηρίζει ότι εάν δεν υπήρχε ο Στέργιος Αστακός και η συντρόφοι του, το Σύστημα Κόσμος δεν θα είχε οδηγηθεί τελολογικά στον Κοινοτισμό αλλά σε ένα διδακτορικό καθεστώς με ηγέτιδα δύναμη την Αμερινδία που τότε κατέστρωνε σχέδια εισβολής στον πολιτισμένο κόσμο!
Αλλά η φημολογία γύρω από τον μυστηριώδη Στέργιο Αστακό δεν σταματάει εδώ. Συχνά, σε βιβλία λαικής κατανάλωσης, του αποδίδονται υπεράνθρωπες ιδιότητες. Άλλοτε εμφανίζεται σαν αστακός που μετατρέπεται σε άνθρωπο τρώγοντας βιβλία (!), άλλοτε σαν εξωγήινος (!), άλλοτε σαν προάνθρωπος και παλαιός κάτοικος της αρχαίας Ατλαντίδας (!) και άλλοτε σαν προφήτης που καθιστά επαφή με διάφορες θεότητες! Τέλος, στον Στέργιο Αστακό και στον στενό συνεργάτη του Χρήστο Παπαπαύλου, αποδίδονται οι απαρχές του Κοινοτισμού και το ξεκίνημα των Ρουσωικών σχολείων που οδήγησαν στην μετατροπή του homo-marketius στον homo-communitus, από τον άνθρωπο καταναλωτή στο άνθρωπο Κοινοτιστή, αποδεικνύοντας τελικά ότι ο κομμουνισμός είναι εφαρμόσιμο σύστημα αρκεί οι άνθρωποι να είναι έτοιμοι να τον εφαρμόσουν! Στις μέρες μας, έχει αναπτυχθεί μία μυθολογία ότι ο Στέργιος Αστακός ζει ακόμα!



Στέργιος-Χρήστος


«Ξέρεις τι σκέπτομαι ρε συ Στέργιο;»
«Πάλι σκέπτεσαι παλιόφιλε! Χαλάρωσε λιγάκι.»
«Τώρα να το πω ή όχι;»
«Άντε, να το πάρει το ποτάμι.»
«Σκέφτομαι να κάνουμε μία επανένωση, re-union ελληνιστί, παλιών συμμαθητών από το λύκειο. Πως σου φαίνεται;»
«Μου φαίνεται Χρήστο ότι βλέπεις πολλές Αμερινδικές ταινίες στη τηλεόραση τελευταία!»
«Όχι ρε, θα έχει πλάκα!»
«Τέλος πάντων. Ας πούμε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό, που δεν είναι, αλλά ας υποθέσουμε πως είναι. Έχω μία απορία, παλιόφιλε.»
«Τι απορία;»
«Ποια τάξη ακριβώς σκοπεύεις να καλέσεις διότι αν θυμάμαι καλά το τριτάξιο λύκειο το ολοκλήρωσες σε έξι χρόνια;»

0 Comments:

Post a Comment