Δευτέρα, Απριλίου 23, 2007

COFFEEEND & RAINTEAR

ΔΟΓΜΑ: Οι ελληνικές μπάντες είναι θνησιγενείς προσπάθειες αυτοέκφρασης.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ: Καμία ελληνική μπάντα με έδρα την Ελλάδα δεν έχει σταθεί με αξιώσεις στο διεθνές στερέωμα.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΣ: Πήγα στο Μικρό Μουσικό Θέατρο για να δω μία παράσταση "Για τον Έρωτα και τον Θάνατο". Δυστυχώς ή ευτυχώς (στη συγκεκριμένη περίπτωση ΕΥΤΥΧΩΣ), ο εγκέφαλός μου είναι καμένος. Ήταν η σωστή ημέρα (Κυριακή) αλλά η λάθος ημερομηνία. Αντί για την παράσταση έπεσα πάνω σε δύο νέες ελληνικές μπάντες που απαρτίζονταν από πιτσιρικάδες (δηλαδή σε μία φάση κοιτούσα το κοινό και σκεφτόμουν ότι βρίσκομαι σε σχολική εκδήλωση) τους COFFEEEND και τους RAINTEAR. Δίπλα μου (στο μπαρ καθόμουν, σαν καλός συνταξιούχος) πάρκαρε ένας εγγλέζος που είναι παραγωγός στον Athens International Radio τμήμα του ΑΘΗΝΑ 9,84 που εδρεύει στο Γκάζι. Πιάσαμε την κουβέντα και κοντολογίς ο τύπος (και η γυναίκα του) μου λένε ότι οι μπάντες που θα βγουν στη σκηνή είναι σούπερ και ότι είχε έρθει να τους ψήσει να κάνουν ένα ακουστικό σετ για λογαριασμό του σταθμού στον οποίο παίζει. Ο εγγλέζος ραδιοφωνικός παραγωγός ήρθε στο Ελλάντα και ανακαλύπτει νέες μπάντες και κάνει ό,τι μπορεί για να τις προωθήσει και εγώ, ο μαλάκας, δεν ήξερα ούτε καν γιατί πήγα στο Μικρό Μουσικό Θέατρο.

PURE- ESSENSE
Μετά από αρκετή μπύρα ανεβαίνουν στη σκηνή οι COFFEEEND. Ωραίες συνθέσεις, σούπερ φωνητικά, καλή σκηνική παρουσία. Τους έβλεπα και σκεφτόμουν ότι: "ρε πούστη, ορισμένοι άνθρωποι χαμηλών τόνων με το που ανεβαίνουν στη σκηνή σου βγάζουν σούπερ ενέργεια, σα να έχουν γεννηθεί για να είναι πάνω στη σκηνή! Η μουσική τους θυμίζει πολλά αλλά είναι σαφέστατα προσανατολισμένη προς την αγγλική ροκ/ποπ σκηνή και με τα λυρικά φωνητικά που έχουν πολύ καλά κάνουν!

SOMEWHERE BETWEEN ANGELS AND I
Μετά το πρώτο ευχάριστο σοκ από τους COFFEEEND ανεβαίνουν στην σκηνή οι RAINTEAR. Εδώ είναι που έμεινα χαζός, σκεφτόμουν ότι αυτοί οι τύποι (τέλος πάντων μελλοντικοί τύποι και νυν έφηβοι) θα μπορούσαν να μου δώσουν κομμάτι να βάλω σε πάρτι μου και να χτυπηθώ και αυτό για μένα είναι το μεγαλύτερο κοπλιμέντο που μπορώ να κάνω σε μία μπάντα! Ορισμένα περάσματα (μουσικά) ήταν τόσο εμπνευσμένα που όποιος έγραψε αυτά τα κομμάτια πρέπει να ανακαλυφθεί επειγόντως από κάποιον. Ο ντράμερ είναι απίστευτος και οι συνθέσεις... νομίζω από τον υπερτίτλο που έβαλα καταλάβατε τι παίζουν...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Σταματήστε να πληρώνετε πενηντάευρα για να βλέπετε ροκ δεινοσαύρους και ενισχύστε (μόλις 6 ευρώ είσοδος στο Μικρό Μουσικό Θέατρο) με την παρουσία σας τα νέα ελληνικά συγκροτήματα. Δε θα περνάτε πάντα τόσο καλά όσο πέρασα εγώ με τους COFFEEEND & RAINTEAR αλλά όταν πετύχετε κάνα καλό γκρουπάκι η ικανοποίηση θα είναι διπλή.
Α, ακούστε και την εκπομπή αυτού του τύπου, του Μπάρνευ, παίζει καθημερινά 6-7 το απόγευμα στους 104,4 μεγάκυκλους και προβάλει κυρίως νέα ελληνικά σχήματα!

Χρήστος Σιδερής

10 Comments:

  1. +ma said...
    Ενδιαφέρον!

    Όπως και να έχει, το νόημα που εγώ προσωπικά αντιλαμβάνομαι είναι οτι περνάμε καλά όταν δεν το περιμένουμε ;)

    Για όσους ενδιαφέρονται να ακούσουν κάτι από τα παιδιά, μπορούν να επισκεφτούν τις σελίδες τους στο MySpace:

    COFFEEND

    RAINTEAR

    +ma
    Ανώνυμος said...
    η ελληνική σκηνή έχει πάρει για τα καλά τα πάνω της! και συνεχίζει, συνεχίζει...!και της αξίζει κιόλας.
    Ανώνυμος said...
    Ο Άγγλος παραγωγός μου διαφήμιζε και ένα γκρουπ που λέγεται VELVOIDS. Δεν τους εχω ακούσει αλλά επιφυλάσσομαι
    Εδώ Χρήστος
    Ανώνυμος said...
    Επίσης, ομολογώ ότι οι COFFEEEND αδικήθηκαν κατάφορα από τον ήχο. Τα φωνητικά (τα άκουσα στον ιστοχώρο τους) είναι πιο σούπερ από ότι τα θυμόμουν!
    Ανώνυμος said...
    Μόλις άκουσα και την εκπομπή του Μπάρνευ. Εντάξει, με τα ελληνικά σχήματα ασχολείται από 18.45-19.00 και από ό,τι κατάλαβα παρουσιάζει ένα σχήμα κάθε ημέρα.
    Όσοι καταλαβαίνετε αγγλικά πάντως ακούστε τον, έχει πολύ πλάκα, σε μία φάση είχε βάλει κάτι θρασάδες και πετάει: για όποιον θέλει να ρωτήσει Ναι, παίζουν και σε γάμους!
    Ανώνυμος said...
    Οι Coffeeend ειναι μακραν ενα απο τα καλυτερα νεα ελληνικα συγκροτηματα αυτη την στιγμη και μια απο τις ελπιδες μας για το μελλον.Η ελληνικη σκηνη χρειαζεται υποστηριξη.
    Ανώνυμος said...
    Οι Raintear έχουν όλα τα προσόντα για να κάνουν επιτυχία εντός και εκτός Ελλάδας...

    Όσοι ήμασταν σήμερα [30/4] στο θησείο και τους είδαμε το καταλάβαμε καλά...

    Keep on rocking παιδιαααα...!
    Count_Zero said...
    Ωχ, τι έγινε στο Θησσείο στις 30/04. Όντας στη Νάξο έχασα και ορισμένα καλά events φαίνεται!
    Ανώνυμος said...
    Ειχανε συναυλια οι raintear με τα κιτρινα ποδηλατα και τις 3 ευχες...και οπως παντα οι raintear τα σπασανε
    Count_Zero said...
    Θα παρακαλούσα όποιος διαβάζει το topic και του στέλνουν ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ για συναυλίες συγκροτημάτων να μας τα στέλνει και εδώ να τα ποστάρουμε.

Post a Comment